MARIS PROJECTS


Huygensweg 26
  5482 TG Schijndel
  The Netherlands
   
+31 73 54 939 18
+31 73 54 778 62

Vergisting installatie Anyang

Introductie:
In de regio Anyang in China, heeft Maris Projects B.V. een contract om een biogas installatie te ontwikkelen en te bouwen die 1.000 m3 biogas per dag kan produceren. De input bestaat hierbij uit 6.250 ton aan afval producten op jaarbasis. De gebruikte afvalproducten bestaan uit keuken afval, agri-afval en mest. Hierbij wordt een mix gemaakt dat zoveel mogelijk biogas geproduceerd wordt, maar ook nog een nuttige meststof overblijft.

In dit DEMO project laat Maris Projects B.V. zien dat de ontwikkelde technologie zal werken onder Chinese omstandigheden. Maris Projects B.V. zal demonsteren wat de voordelen van de ontwikkelde installatie zijn ten opzichte van andere leveranciers in China en de rest van de wereld.

Het ontwerp is gemaakt zodat meerdere afvalstromen verwerkt kunnen worden. We zijn dus niet gebonden aan een vaste input. Deze demonstratie installatie kan gebruik worden als onderzoek installatie om haalbaarheidsstudies uit te kunnen voeren. De voordelen zijn de hoge hygiënische kwaliteit van het eindproduct, doordat een intensieve voorbehandeling heeft plaatsgevonden. Ook is de installatie om verschillende soorten kwaliteit meststof te leveren. De installatie is ontworpen voor een hoge capaciteit. De installatie is gebouwd volgens de nieuwste gedachtegang in vergisten en ontworpen op basis van jaren lange ervaring van Maris Projects B.V.. Zolang de mix van producten te verpompen is, kan de vergister input stroom aan. Dit betekend een hoge droge stof gehalte. Droge reststoffen kunnen in de vergister bijgevoegd worden.

In mei 2011 is in het bijzijn van voormalig vice minister Maxime Verhagen een intentie met de Chinese klant getekend, dat wanneer deze installatie voldoet aan de gestelde eisen, 80 full scale installaties gebouwd gaan worden.

Kenmerk Waarde Eenheid
Afval input 6.250 ton/jaar
maximale droge stof 29 %
biogas productie 1.000 m3/dag
soort input diverse
gemiddeld methaan gehalte 60 %
CO2 bespaard* 299.500 ton/jaar

berekend wanneer 1 liter methaan, 1 liter CNG vervangt